Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Igor Matovič: Kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič

.ivana Šalgová .slovensko

Predstavitelia strán a hnutí budúcej koalície sa spoločne stretli v rozhlasovej relácii RTVS. K lídrom Igorovi Matovičovi, Richardovi Sulíkovi a Borisovi Kollárovi sa pridala prvá podpredsedníčka Za ľudí Veronika Remišová.

Igor Matovič: Kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič Branislav Bibel/SITA

týždeň po parlamentných voľbách spolu diskutovali o doterajšom priebehu rokovaní a prvých zásadných opatreniach, na ktorých sa ako nádejná budúca koalícia dohodli. 

Stále nie je isté, či sa do koalície pridá aj strana Za ľudí, ktorá len vo štvrtok na svojom predsedníctve rozhodla o tom, že vstupuje do rokovaní o zostavovaní vlády. 

„Kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič. Ale môj sen je, aby sme takto, ako tu sedíme, boli budúcimi koaličnými partnermi,“ vyjadril sa o možnom zložení budúcej koalície Igor Matovič. Zatiaľ je podľa neho z budúcich postov istý iba jeden, a to premiérsky, ktorý pripadne jemu. 

koronavírus a budúca vláda

Slovensko má od piatku prvý potvrdený prípad nákazy koronavírusom a dosluhujúca vláda zavádza rozličné opatrenia na zamedzenie šírenia nákazy. Uprostred tejto situácie treba podľa predstaviteľov budúcej koalície zabezpečiť kontinuitu medzi vládami a plynulý prechod týchto opatrení medzi vládami. 

Podľa predsedu hnutia Sme rodina Borisa Kollára súčasná vláda nepodnikla potrebné kroky a v mnohých nemocniciach nie je dostatok ochranných prostriedkov pre zdravotníkov. „Je to fatálne zlyhanie odchádzajúcej vlády,“ povedal. 

Igor Matovič k tomu dodal, že hoci ich ešte nikto zo súčasnej vlády neoslovil, plánujú sa hneď, ako budú mať ujasnené mená budúceho ministra vnútra a zdravotníctva, začať zúčastňovať na zasadnutiach krízového štábu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite