Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lídri nádejných koaličných strán majú za sebou prvé spoločné rokovanie

.ivana Šalgová .slovensko

Nádejní budúci koaliční partneri Igor Matovič, Boris Kollár, Richard Sulík a Andrej Kiska sa dnes stretli na prvom spoločnom rokovaní. Sadli si spolu za okrúhly stôl a dohodli sa na základných princípoch budúcej vlády.

Lídri nádejných koaličných strán majú za sebou prvé spoločné rokovanie Branislav Bibel/SITA

štyri dni od oficiálneho vyhlásenia parlamentných volieb sa spolu stretli pravdepodobní lídri budúcej vládnej koalície. Rokovanie sa konalo pod vedením Igora Matoviča, ktorý má od stredy v rukách poverenie prezidentkou SR na zostavenie vlády. 

Rokovanie bolo podľa zúčastnených síce prvé, ale určite nie spoznávacie sa, skôr štartovacie. Všetci štyria sa navzájom poznajú z prostredia politiky. Spoločné rokovanie sa uskutočnilo len pár hodín po tom, ako sa predsedníctvo strany Za ľudí dohodlo na tom, že strana vstúpi do koaličných rozhovorov. 

Ako už skôr uviedol Igor Matovič, všetky strany spájajú priority ako boj proti korupcii, pomoc sociálne slabším, rozvoj regiónov a ukotvenie zahraničnej politiky Slovenska. 

Na prvom stretnutí sa dohodli na základných princípoch budúcej vlády a jej kontroly. Ako kľúčovú hodnotu Matovič viackrát spomínal transparentnosť vlády a práve k tomu majú smerovať štyri základné body, na ktorých sa strany dohodli.

kontrola a otvorenosť 

Možní budúci koaliční partneri sa dohodli na tom, že akýkoľvek výdavok na 1 milión eur ktoréhokoľvek ministerstva bude prechádzať Útvarom hodnoty za peniaze.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite