Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za ľudí vstupuje do rokovaní o budúcej vláde

.redakcia .slovensko

Strana Za ľudí na stretnutí svojho predsedníctva jednohlasne rozhodla o tom, že vstupuje do rokovaní o zostavení prípadnej budúcej koalície. Nie je však pre nich samozrejmé, že do vlády aj vstúpia.

Za ľudí vstupuje do rokovaní o budúcej vláde Branislav Bibel/SITA

predseda Za ľudí Andrej Kiska pripomenul, že vo voľbách neuspeli strany, ktoré strana považovala za svojich najbližších partnerov a ktoré by boli pre stranu ideálnymi koaličnými partnermi.

„PS/Spolu ani KDH sa do parlamentu nedostali, čiže naším najbližším spojencom ostali strany SaS a OĽaNO, nevylúčili sme ani spoluprácu s hnutím Sme rodina. Dnes sme na predsedníctve jednohlasne rozhodli o tom, že začneme rokovania o vstupe do koalície so stranami SaS, OĽaNO a Sme rodina,“ povedal Andrej Kiska.

Aj po jeho dnešnom stretnutí s Igorom Matovičom podľa neho ostalo veľa otázok zatiaľ nezodpovedaných. „Úlohou predsedníctva ale bolo rozhodnúť, či teraz vstúpime do koaličných rozhovorov,“ povedal s tým, že o ďalších veciach už budú so stranami konkrétne rokovať ďalej počas koaličných rozhovorov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite