Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič chce otvorené vládnutie a verí, že Za ľudí sa pridá

.ivana Šalgová .slovensko

Igor Matovič sa stretol s Andrejom Kiskom a podpredsedami strany Za ľudí. Hovorili spolu o možnosti vstupu Za ľudí do budúcej koalície. Matovič verí, že strana sa pridá a odpovedá návrhmi otvoreného vládnutia aj zriadenia fondu na podporu investigatívnej žurnalistiky.

Matovič chce otvorené vládnutie a verí, že Za ľudí sa pridá Alexandra Čunderlíková/SITA

cieľom bolo odpovedať na otázky, ktoré Andrej Kiska a strana Za ľudí na poslednom stretnutí postavila, najmä ako zabezpečiť čistotu fungovania budúcej vlády, povedal po štvrtkovom stretnutí budúci premiér Igor Matovič. 

Strana Za ľudí sa definitívne vyjadrí vo štvrtok poobede po zasadnutí predsedníctva strany a Matovič by následne chcel, aby sa stretli všetci lídri budúcej koalície, či už vo štvorici, alebo v trojici.

Predsedu strany Za ľudí Matovič informoval o priebehu stretnutí s Richardom Sulíkom a Borisom Kollárom a ponúkol mu návrhy na zaistenie čistoty budúcej vlády. 

otvorené karty a stovky investigatívcov

Predložil návrh, aby budúca vláda fungovala s princípom otvoreného vládnutia, podľa ktorého by mala platiť zásada, že čo nie je tajné je verejné. „Čiže hrať s úplne otvorenými kartami, aby ktokoľvek, kto sa chce informovať a zistiť priebeh verejných obstarávaní, respektíve pozrieť sa na nakladanie s verejnými financiami, mal k tomu prístup,“ povedal Igor Matovič.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite