Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andrej Kiska: Matovičovi budem klásť veľa otázok

.redakcia .slovensko

Predseda Za ľudí Andrej Kiska očakáva, že vláda bude mať silný odborný a morálny kredit. Lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi bude na utorkovom stretnutí klásť podľa svojich slov veľa otázok.

Andrej Kiska: Matovičovi budem klásť veľa otázok Branislav Bibel/SITA

informoval tiež o tom, že vo štvrtok (5. 3.) sa zíde predsedníctvo strany Za ľudí, ktoré rozhodne, či dá Kiskovi mandát oficiálne rokovať s Matovičom o zostavení vlády. Kiska to povedal na brífingu po stretnutí s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.

„Sme pripravení pomôcť zostaviť silnú a stabilnú vládu, ale očakávame, že táto vláda bude mať silný odborný a morálny kredit,“ vyhlásil Kiska. Jeho utorkové stretnutie s Matovičom bude mať informatívny charakter, Kiskova strana nemá žiadne požiadavky. 

„Budem klásť veľa otázok okolo štýlu vládnutia, okolo toho, ako by sa nová vláda vyrovnala s prípadným otvorením hodnotových otázok,“ priblížil. Matoviča sa chce napríklad pýtať na prístup k priamej demokracii či záväznosti referend.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite