Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Matovič sa stretol s Kollárom, chce štvorkoalíciu

.redakcia .slovensko

Líder OĽaNO Igor Matovič má ambíciu zostaviť vládu zo štyroch strán, aby mala koalícia ideálne ústavnú väčšinu v NR SR. Vyhlásil to na brífingu v parlamente po pondelkovom rokovaní s predsedom Sme rodina Borisom Kollárom.

Matovič sa stretol s Kollárom, chce štvorkoalíciu SITA/Martin Medňanský

s predsedom Za ľudí Andrejom Kiskom sa má Matovič stretnúť v utorok. V pondelok chce zároveň Matovič volať s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Stretnutie s Kollárom bolo podľa Matoviča konštruktívne, partneri si vymenili základné pohľady. Slovensko chcú podľa Matoviča „paradigmaticky“ zmeniť a priniesť zásadné reformy k lepšiemu. Podľa Kollára je prioritou odstránenie korupcie, ako aj boj proti kriminalite. Partneri chcú podľa svojich slov zliať predstavy štyroch politických zoskupení.

„Mojím cieľom je Slovensko zásadne zmeniť, na to potrebujeme ústavnú väčšinu, preto samozrejme počítam so stranou Za ľudí a Andrejom Kiskom,“ vyhlásil Matovič, pričom potvrdil svoju ambíciu byť premiérom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite