Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ondrej Dostál uverejnil šokujúcu komunikáciu Pellegriniho o vydieraní Kisku

.redakcia .slovensko

Poslanec OKS z klubu SaS Ondrej Dostál uverejnil text z policajnej zápisnice, ktorý potvrdzuje, že predseda Smeru vydieral Andreja Kisku. Text uverejňujeme v plnom znení.

Ondrej Dostál uverejnil šokujúcu komunikáciu Pellegriniho o vydieraní Kisku SITA/Ľudovít Vaniher

Pellegrini Kiskovi o Ficovi: „Vieš že ON by už veľmi chcel odísť. A jediné riešenie pre neho pripadá predseda US. Ak sa mu tento odchod nevydarí, tak mu asi nič iné nezostane ako len tvrdo bojovať až do konca.“

Začiatkom roka 2019 sa expremiér Fico a jeho zastupujúci premiér Pellegrini stretli s prezidentom Andrejom Kiskom vo vládnom zariadení Kamzík v Starom Smokovci a druhýkrát v hoteli Bôrik. Témou bol nový ústavný súd. Fico sa veľmi, ale naozaj veľmi chcel stať predsedom ústavného súdu. Kiska ho odmietol.

Fico sa predsedom ústavného súdu nestal. Jeho vypočúvanie na ústavnoprávnom výbore a diskusia o nedostatočnej dĺžke jeho právnickej praxe patrí k veciam, ktoré si z tohto volebného obdobia budem pamätať asi najdlhšie.

Fico nakoniec kandidatúru stiahol a predsedom ústavného súdu sa nestal.

Ficove vyhrážky

Zhruba pred rokom bolo vznesené obvinenie voči konateľovi Kiskovej firmy KTAG Eduardovi Kučkovskému za daňový trestný čin v súvislosti s Kiskovou kampaňou. A bolo pravdepodobné, že po skončení výkonu prezidentskej funkcie sa bude podobne postupovať aj voči Kiskovi.

Andrej Kiska vtedy verejne prehovoril o nátlaku, ktorý naňho Fico začiatkom roka 2019 vyvíjal v súvislosti so svojou snahou stať sa predsedom ústavného súdu a o vyhrážkach, ktoré mu v tejto súvislosti adresoval. Mal som podozrenie, že z Ficovej strany mohlo prísť k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu vydierania a podal som naňho trestné oznámenie.

zastavené trestné stíhanie

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie, ale v septembri 2019 ho zastavil. Bolo zjavné, že Fico sa Kiskovi vyhrážal, ale podľa vyšetrovateľa to nebol trestný čin. Podal som sťažnosť, ale bola odmietnutá. V uznesení o zastavení trestného stíhania z 11. 9. 2019, ktoré mi ako oznamovateľovi bolo doručené, sa nachádzali veľmi zaujímavé informácie o tom, čo k veci uviedli aktéri komunikácie zo začiatku roka 2019 Kiska, Fico, Bugár a Pellegrini, ale aj o tom, aké správy si v tom čase medzi sebou posielali.

Často zvyknem odpoveď orgánov činných v trestnom konaní na moje podnety aj zverejniť. V tomto prípade som tak neurobil, lebo som mal pochybnosti, či mám zverejňovať informácie o tom, ako medzi sebou súkromne komunikovali najvyšší ústavní činitelia.

čo písal Pellegrini Ficovi o Kiskovi

Ale dnes som sa rozhodol to prehodnotiť.

Andrej Kiska sa stal predmetom špinavej kampane, za ktorou nemôže stáť nikto iný ako Ficov a Pellegriniho Smer. A ešte tomu zrejme nie je koniec. Andrej Kiska v predvolebných diskusiách Pellegrinimu Ficove vyhrážky prednesené v jeho prítomnosti, alebo prinajmenšom s jeho vedomím pripomenul, ale Pellegrini sa tváril ako svätý za dedinou.

Nebudem zverejňovať celé uznesenie so všetkými prepismi ich vzájomnej komunikácie, ale jednu podstatnú vec musím.

V januári 2019 Pellegrini Kiskovi o Ficových vyhrážkach napísal: „Vieš že ON by už veľmi chcel odísť. A jediné riešenie pre neho pripadá predseda US. To posolstvo je skôr že by to veľmi chcel a na oplátku ponúka veľmi konštruktívny dialóg a snahu o upokojenie situácie na všetkých frontoch, kde nejaké problémy by mohli byť... Ale je pravda, že ak sa mu tento odchod nevydarí, tak mu asi nič iné nezostane ako len tvrdo bojovať až do konca.“

Odchod na ústavný súd sa Ficovi nevydaril. Konštruktívny dialóg a upokojenie situácie teda nenastali. A teraz vidíme, čo Pellegrini myslel tým Ficovým tvrdým bojovaním až do konca. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite