Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Gábora Grendela obžalovali, trestné oznámenie podal pred rokmi Kočner

.redakcia .slovensko

Gábor Grendel z hnutia OĽaNO dnes informoval, že mu prokurátorka Krajskej prokuratúry v Bratislave doručila oznámenie o tom, že naňho podala obžalobu. Svojím konaním vraj ohrozil bankové tajomstvo Mariana Kočnera.

Gábora Grendela obžalovali, trestné oznámenie podal pred rokmi Kočner Alexandra Čunderlíková/SITA

obžalobu pre ohrozenie bankového tajomstva Mariana Kočnera naňho prokurátorka Beata Vítková podala 12. februára tohto roka. Začiatok prípadu ale siaha až do roku 2012. Gábor Grendel o tom informoval na tlačovej besede.

Prokurátorka opätovne preskúmala jeho námietku voči vyšetrovateľovi a opätovne ju vyhodnotila ako neopodstatnenú. Skutok, za ktorý je Grendel obžalovaný, sa mal stať v roku 2012. Médiá vtedy informovali o nezvyčajných finančných operáciách Mariana Kočnera z jeho zahraničných účtov. 

Kočner vtedy podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa a vyšetrovanie bolo zverené dvojici vyšetrovateľov Jombík a Barochovský.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite