Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Mimoriadna schôdza: Poslanci schválili 13. dôchodky a vyjadrili nesúhlas s Istanbulským dohovorom

.ivana Šalgová .slovensko

Parlament rokoval o zavedení 13. dôchodku na Slovensku v skrátenom režime. O zrýchlenom konaní rozhodli spoločne poslanci Smeru, SNS a ĽSNS. Za skrátené legislatívne konanie hlasovalo 76 poslancov z 85 prítomných. Poslanci sa zhodli aj na nesúhlase s Istanbulským dohovorom.

Mimoriadna schôdza: Poslanci schválili 13. dôchodky a vyjadrili nesúhlas s Istanbulským dohovorom Branislav Bibel/SITA 25. február 2020 NR SR: Erik Tomáš počas hlasovania o posunutí návrhu o 13. dôchodku do druhého čítania.

v utorok ráno, len štyri dni pred parlamentnými voľbami, sa v Národnej rade SR poslanci opäť stretli na rokovaní mimoriadnej schôdze. Schválili, že o 13. dôchodku budú rokovať v skrátenom legislatívnom konaní. Na mimoriadnej schôdzi väčšinu dňa rokovali o Istanbulskom dohovore, ďalej chcú prebrať zvýšenie prídavkov na dieťa a zrušenie diaľničných známok pre osobné vozidlá. Schôdza musí byť ukončená do štvrtkového rána, keď sa začne predvolebné moratórium.

17:16 Ďalej sa pokračuje hlasovaním o schválení zrýchleného legislatívneho konania v návrhu na zrušenie diaľničných známok. Národná rada nie je uznášaniaschopná. Schôdza je prerušená do zajtra do 11:00, keď budú poslanci pokračovať v hlasovaní.

17:12 Poslanci nevyslovili súhlas s Istanbulským dohovorom. Za nevyslovenie súhlasu hlasovalo 95 zo 107 prítomných poslancov.

17:09 Celkovo 88 poslancov spoločne schválilo vládny návrh zákona o 13. dôchodkoch. 

NR SR

17:08 Poslanci posunuli návrh zákona o 13. dôchodku do tretieho čítania. 

15:35 Poslanci skončili rozpravu o Istanbulskom dohovore. Pokračovať budú hlasovaním o 17:00.

14:13 Poslanci ďalej rokujú o Istanbulskom dohovore. V rozprave vystúpila poslankyňa Silvia Shahzad z OĽaNO, ktorá ako jedna z mála diskutujúcich priniesla do debaty pokojný tón.

14:07 Keďže rozprava skončila nečakane rýchlo, poslanci čakajú, kým budú ďalej rokovať o Istanbulskom dohovore. Schôdzu po obednej prestávke vedie Béla Bugár.

14:02 Poslanci pokračovali rozpravou k schvaľovaniu 13.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite