Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner chcel predať jednu zmenku Markízy Bödörovi a vydierať Haščáka

.tomáš Madleňák .slovensko

Marian Kočner v roku 2017 ponúkal Norbertovi Bödörovi „vianočný biznis“, jednu z pravdepodobne falošných zmeniek Markízy. Motívom mohlo byť vydieranie Jaroslava Haščáka, pretože Penta vtedy chcela kúpiť Markízu.

Kočner chcel predať jednu zmenku Markízy Bödörovi a vydierať Haščáka SITA/Branislav Bibel Zľava Norbert Bödör, Jaroslav Haščák a Marian Kočner. Všetci traja odfotení počas procesu vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, za ktorú je Marian Kočner súdený.

v roku 2017 ešte Marian Kočner veril, že zmenky televízie Markíza sa mu podarí obhájiť ako pravé. Pomôcť mu v tom mali jeho kontakty v justícii. Dnes za falšovanie týchto zmeniek v celkovej hodnote 69 miliónov eur stojí spolu s Pavlom Ruskom pred súdom, rozsudok by mal padnúť vo štvrtok. 

V roku 2017 sa ale ešte pokúšal do biznisu zatiahnuť aj nitrianskeho podnikateľa s pochybnou povesťou Norberta Bödöra. Ponúkal mu „vianočný biznis“. 

„Dobré ránko. Mám pre Teba vianočný biznis. Predám Ti začiatkom januára jednu 8 miliónovú zmenku za 4 milióny,“ napísal Kočner tesne pred Vianocami 2017 Bödörovi.

Vďaka zmenke by neskôr mohli znížiť hodnotu Markízy, ak by ju kúpila skupina Penta. Tá v tom čase prejavovala o kúpu televízie záujem.

Dozvedeli sme sa o tom vďaka dátam z „Kočnerovej knižnice“, ktorú prevádzkuje medzinárodná organizácia investigatívnych novinárov OCCRP a Investigatívne centrum Jána Kuciaka. O „vianočnej zmenke“ informuje portál Aktuality.sk.

vianočná zmenka

Marian Kočner písal 22. decembra 2017 Norbertovi Bödörovi a ponúkal mu biznis, z ktorého mohli ťažiť obaja. 

Ak by sa plán naplnil, mohli z pravdepodobne falošnej zmenky vyťažiť od Penty buď peniaze, alebo vplyv v Markíze.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite