Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci rokovali o zrušení diaľničných známok, Érsek to považuje za zlý nápad

.redakcia .slovensko

Diskusia o skrátenom legislatívnom konaní k návrhu zákona o zrušení diaľničných známok odštartovala v piatok štvrtý rokovací deň 58. schôdze Národnej rady SR. Mimoriadnu schôdzu sa v utorok podarilo otvoriť aj vďaka hlasom odídencov z SaS.

Poslanci rokovali o zrušení diaľničných známok, Érsek to považuje za zlý nápad Branislav Bibel/SITA

v úvode k návrhu na zrušenie diaľničných známok vystúpil nezaradený poslanec Miroslav Ivan, ktorý konštatoval, že žiadna z podmienok na zrýchlený režim k tomuto návrhu nebola splnená. V pléne sa nachádza len zopár poslancov.

Ivan podotkol, že ako zlý nápad označil zrušenie diaľničných známok aj samotný minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd). Zdôraznil, že forma, akou sa predkladá tento návrh, je „hanbou pre túto vládu“. 

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) podľa neho príde zrušením diaľničných známok o desiatky miliónov eur ročne, ktoré budú chýbať na opravu a údržby diaľnic a rýchlostných ciest.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite