Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ústavný súd preveruje medializované informácie o sudcovi Mamojkovi

.redakcia .slovensko

Predseda Ústavného súdu (ÚS) SR Ivan Fiačan preveruje už skôr zverejnené skutočnosti týkajúce sa možného disciplinárneho previnenia sudcu ÚS Mojmíra Mamojku, ako aj aktuálne medializované informácie týkajúce sa tohto sudcu. V súvislosti s medializáciou sporných kontaktov Mamojku s obžalovaným podnikateľom Marianom K. o tom vo štvrtok informovala Kancelária ÚS.

Ústavný súd preveruje medializované informácie o sudcovi Mamojkovi Marko Erd/SITA

„Predseda Ústavného súdu vníma svoju zodpovednosť za podanie či nepodanie návrhu na začatie disciplinárneho konania proti sudcovi ústavného súdu, a tým aj zodpovednosť za zachovanie dôvery k ústavnému súdu a k postupu jeho predsedu v tejto veci,“ uviedol Fiačan v stanovisku.

Zároveň zdôraznil, že návrh na začatie disciplinárneho konania musí byť po skutkovej a právnej stránke riadne odôvodnený a podložený relevantnými dôkazmi, zvlášť ak ide o návrh na začatie disciplinárneho konania proti sudcovi ÚS.

„Predseda ústavného súdu je zároveň vždy povinný vziať na zreteľ aj akékoľvek možné zásahy do činnosti ústavného súdu a jeho sudcov a v tomto zmysle chrániť jeho nezávislosť a nestrannosť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite