Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Blokáda parlamentu sa skončila. Kollár vyhlásil, že bude hlasovať za 13. dôchodok

.ivana Šalgová .slovensko

Na úvod rokovacieho dňa v Národnej rade SR sa poslancom netradične prihovoril premiér Peter Pellegrini. Poslanci z koalície PS/Spolu podľa neho hrajú divadlo a vyhlásil aj, že sa hanbí za celú opozíciu. Poslanci sa počas štvrtkového rokovania nedostali k hlasovaniu ani v jednom z bodov mimoriadnej schôdze.

Blokáda parlamentu sa skončila. Kollár vyhlásil, že bude hlasovať za 13. dôchodok Branislav Bibel/SITA

predseda Národnej rady SR Andrej Danko o deviatej ráno opäť otvoril mimoriadnu schôdzu, na ktorej chce koalícia rokovať o 13. dôchodkoch, Istanbulskom dohovore aj zrušení diaľničných známok pre osobné vozidlá. Opoziční poslanci okolo Miroslava Beblavého prestali s blokádou rečníckeho pultu a opustili rokovaciu sálu.

Dianie v Národnej rade SR sme sledovali online:

Dôležité momenty štvrtkového rokovania:

  • Andrej Danko priniesol do rokovacej sály NR SR ďalšie rečnícke pulty
  • poslancom sa prihovoril premiér Peter Pellegrini a vo svojom príhovore atakoval nezaradených poslancov, ktorí od utorka blokovali rokovanie. 
  • poslanci okolo Miroslava Beblavého opustili rokovaciu sálu. Mimoriadna schôdza sa začala.
  • Boris Kollár sa vyjadril, že on a jeho hnutie bude za návrh 13. dôchodku hlasovať. 
  • Rajtár za odídencov z SaS deklaroval, že pri hlasovaní za otvorenie schôdze neboli s nikým koordinovaní ani za to nič namajú.

19:00 Rokovanie mimoriadnej schôdze bolo prerušené, pokračovať bude v piatok o 9:00. Ďakujeme za priazeň.

18:56 Jana Vaľová navrhla, aby sa o skrátenom legislatívnom konaní rozhodovalo naraz so všetkými tromi bodmi programu. Poslanci sa venovali návrhu zrušiť diaľničné nálepky.

18:47 V závere rokovacieho dňa sa poslancom prihovoril minister práce Ján Richter. Vyhlásil, že v parlamente nesedí na srandu králikov. 

17:46 Za Smer-SD sa do rozpravy zapája poslankyňa Jana Vaľová, bývalá primátorka Humenného.

16:13 Svoje príhovory ukončili všetci poslanci, ktorí sa do diskusie prihlásili písomne. Teraz budú pokračovať poslanci, ktorí sa prihlásili ústne. Prvým je Jozef Rajtár.

„Neboli sme s nikým koordinovaní a už vôbec sme neboli koordinovaní s aktuálnou vládou,“ hovorí Rajtár.

15:55 „Som rád, že ľudia sa neboja a dôverujú nám. Ľudia otvárajú oči a uvedomujú si, že sociálne opatrenia im nezabezpečíte vy,“ hovorí Eduard Heger z OĽaNO smerom k ministrovi práce sociálnych vecí a rodiny Jánovi Richterovi. Za Smer ostal v sále iba on a spravodajca k návrhom zákonov Erik Tomáš.

15:40 V parlamente ostalo len malé množstvo poslancov a emócie postupne upadajú. Po poslancoch strany SaS sa za rečnícky pult postavil Ľubomír Galko, ktorý Smeru, SNS a ĽSNS pomohol otvoriť mimoriadnu schôdzu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite