Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spor okolo dopravy nekončí, kraj pripravuje trestné oznámenie na SAD Zvolen

.redakcia .slovensko

Slovenská autobusová doprava Zvolen sa vyhýba stretnutiu a pokračuje v neštandardných praktikách. Konštatoval to v stredu predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter.

Spor okolo dopravy nekončí, kraj pripravuje trestné oznámenie na SAD Zvolen SITA/Peter Rusko

vyzýva SAD Zvolen, aby si spoločne sadli za rokovací stôl a vyriešili spornú situáciu v doprave. Kraj tiež avizoval, že pripravuje trestné oznámenie v súvislosti s januárovým pozastavením prímestskej dopravy v kraji.

Ako Lunter uviedol, dopravca opakované výzvy na rokovania ignoruje a namiesto toho prišiel list s ultimátom. „Dopravca v ňom žiada uvoľnenie finančných prostriedkov z notárskej úschovy vo výške takmer 1,6 milióna eur, napriek tomu, že na ich vyplatenie v tejto chvíli neexistuje žiadny právny dôvod. V liste z 13. februára nás žiada, aby sme peniaze uvoľnili do siedmich dní, čo citujem, ‚vytvorí vhodnejší predpoklad pre nekonfliktnú spoluprácu‘.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite