Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Asi pätina rodičov nie je schopná rozprávať sa s deťmi o alkohole

.redakcia .slovensko

Poukázalo na to občianske združenie Fórum Pi s rozumom Slovensko v rámci projektu Hovorme o alkohole. Uviedlo, že viac ako štvrtina rodičov, presne 27 percent, sa pri alkohole spolieha na osvetovú prácu školy.

Asi pätina rodičov nie je schopná rozprávať sa s deťmi o alkohole SITA/KR PZ Trenčín Alkohol je častou príčinou dopravných nehôd.

predseda predstavenstva občianskeho združenia FPSR Erik Čížek priblížil, že na prahu šiesteho ročníka vykazoval program Hovorme o alkohole za svoju históriu prednášky špeciálne vyškolených lektorov v 190 školách pre spolu 15 419 žiakov. „Naše sústavné úsilie nemení nič na tom, že úloha rodičov je v komplexnom výchovnom procese tá najdôležitejšia. Škola ani my nedokážeme túto rolu naplno suplovať,“ skonštatoval Čížek s tým, že ak má rodina dobre nastavený hodnotový rebríček, potom deti vedia povedať alkoholu „jasné nie“.

Podľa občianskeho združenia štatistiky hovoria o tom, že čím skôr človek začne požívať alkohol, tým väčšia je hrozba, že mu podľahne.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite