Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mimoriadnu schôdzu pomohli otvoriť Blahová, Rajtár a Galko. Hlasovanie preložili na stredu

.martina Bednárová .slovensko

Poslanci sa napokon k hlasovaniu nedostali. Členovia koalície PS/Spolu sa postavili za rečnícky pult, čím narušili schôdzu. Predseda NR SR Andrej Danko ju odložil na stredu.

Mimoriadnu schôdzu pomohli otvoriť Blahová, Rajtár a Galko. Hlasovanie preložili na stredu SITA/Branislav Bibel

mimoriadnu schôdzu zvolali vládne strany Smer a SNS. Chceli tesne pred voľbami rokovať o schválení 13. dôchodkov, zvyšovaní prídavkov na deti či zrušení poplatkov za diaľničné známky pre osobné autá. 

Dianie v NR SR sme sledovali online: 

Predseda parlamentu Andrej Danko na úvod schôdze nechal zahrať štátnu hymnu. 

Poslankyňa ĽSNS Natália Grausová navrhla, aby sa poslanci pred hlasovaním pomodlili. 

Podpredseda NR SR Martin Klus požiadal, aby sa schôdza konala bez jeho prítomnosti. Danko jeho návrhu nevyhovel. „Ste podpredsedom všetkých poslancov, nie len strany SaS,“ povedal.

Niekoľko poslancov, napríklad Miroslav Beblavý, Martin Poliačik a Jozef Mihál sa snažili zabrániť hlasovaniu. Stáli za rečníckym pultom.

Predseda parlamentu ich varoval, že ich dá vykázať zo sály. Poslanci neuposlúchli. Danko napokon preložil hlasovanie na stredu.

Mimoriadna schôdza parlamentu bola otvorená len vďaka tomu, že sa prezentovali piati odídenci zo SaS okolo Ľubomíra Galka. 

Na úvod schôdze sa okrem poslancov za Smer, SNS, ĽSNS prezentovali ako prítomní aj Galko, Natália Blahová, Vladimír Sloboda, Renáta Kaščáková a Jozef Rajtár. Bez ich hlasov by sa schôdza k populistickým predvolebným vládnym návrhom neotvorila. 

„Z politických strán, ktoré si hovoria ‚demokratická opozícia‘ s nami nikto nerokoval, nikto z nich nebol sa s nami dohodnúť na nejakom spoločnom postupe,“ vysvetľoval Galko.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite