Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vlhová, Martausová, Kukura či Griglák. Krištáľové krídla sú rozdané

.redakcia .slovensko

Trinásť slovenských osobností hospodárskej, vedeckej, kultúrnej, športovej a spoločenskej sféry získalo v nedeľu večer ocenenie Krištáľové krídlo za rok 2019.

Vlhová, Martausová, Kukura či Griglák. Krištáľové krídla sú rozdané Jana Bírošová/SITA 9. február 2020 Bratislava: Laureát ocenenia Krištáľové krídlo v kategórii hudba Juraj Griglák (vpravo) si preberá svoje ocenenie.

o nových laureátoch v desiatich kategóriách a mimoriadnom ocenení v 23. ročníku rozhodli odborné poroty a Veľká porota Krištáľového krídla. Záštitu nad týmto prestížnym podujatím prevzal predseda vlády SR Peter Pellegrini. 

„Pre mňa je táto práca preto úžasná a som stále optimista, lebo sa pohybujem v pozitívnom svete. Keď vidím výsledok génia vynikajúcich a múdrych Slovákov, tak som vďaka tejto práci obrovský optimista. Bola by som rada, keby verejnosť bola tak optimistická, lebo sme najbohatší vďaka prírode, najbohatší sme vďaka vynikajúcim a schopným osobnostiam, mimoriadnym ľuďom. Stále to hovorím, že toto je naše najväčšie bohatstvo,“ povedala pre TASR autorka a producentka Krištáľového krídla Mária Vaškovičová. 

Prvou ocenenou na javisku opery Slovenského národného divadla bola v kategórii filantropia Eva Klikáčová, odborníčka na školskú legislatívu a spoluautorka mnohých programov kontinuálneho vzdelávania. 

Dvojica Branislav Cvik a Ľubomír Vančo získala ocenenie v kategórii hospodárstvo. Ich mená sa spájajú s jedným z najväčších úspechov slovenského pivovarníctva, značkou Urpiner, ktorá im priniesla už tri desiatky ocenení z medzinárodných súťaží.    

V kategórii hudba získal ocenenie Juraj Griglák, doma aj za hranicami Slovenska známy skladateľ, kontrabasista a basový gitarista.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite