Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Týždeň v kampani: pred veľkým finále zatiaľ víťazí antisystém

.martin Vančo .slovensko

Posledný týždeň kampane ovládol Matovič. Ostatným sa nedarí nájsť silnú tému. Zdá sa, akoby bol dopyt po systémovej rebélii v spoločnosti silnejší než dopyt po reformnej vláde.

Týždeň v kampani: pred veľkým finále zatiaľ víťazí antisystém SITA/Marko Erd

doposiaľ to boli protikotlebovské mítingy, ktoré boli najsilnejšou témou kampane. Posledný týždeň sa však hovorilo o inom. Ústrednou postavou novej zápletky je opäť politik, ktorý najradšej bojuje proti systému.

Igor Matovič sa do pouličných bojov proti kotlebovcom nezapája. Skôr naopak, iných lídrov strán karhá za tieto aktivity ako malých chlapcov.

Politická kariéra tejto politickej postavy z Trnavy je založená na triafaní sa do terčov naslepo. Občas trafí vedľa (čo väčšinou rýchlo prehrmí) a občas trafí rovno do čierneho. To sa mu v poslednej dobe deje tak často, až je z toho sám prekvapený. 

Najskôr vyhlásil anketu o tom, čo sa má dostať do budúceho programového vyhlásenia vlády, a potom vyzval ostatných lídrov, aby sa k nej pridali. 

Odmietli to Beblavý, Sulík aj Kiska. Nič iné sa ani nedalo očakávať. Okrem nezmyselnosti tohto nápadu si nikto z opozičných lídrov nenechá v kampani diktovať témy Matovičom. 

Lenže z nezmyselnej ankety sa stala hlavná mediálna udalosť uplynulého týždňa a u verejnosti zarezonovala. Teda aspoň v jej podstatnej časti. 

V najnovších prieskumoch sa razom z Matoviča stáva nový kandidát na pozíciu budúceho premiéra. Buďme však zatiaľ opatrní v predpovediach. Uvidíme, čo o aktuálnych trendoch povedia prieskumy agentúr Focus a AKO.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite