Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka bude rešpektovať rozhodnutie NR SR k Istanbulskému dohovoru

.redakcia .slovensko

Výzvy smerujúce na ňu preto považuje v tejto chvíli za klopanie na otvorené dvere, svoj postoj nemá problém vysvetliť si aj s ostatnými ústavnými činiteľmi.

Prezidentka bude rešpektovať rozhodnutie NR SR k Istanbulskému dohovoru SITA/Branislav Bibel

prezidentka podľa svojich slov rada zorganizuje stretnutie s predsedom parlamentu a SNS Andrejom Dankom a premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD), „ak to môže prispieť k tomu, aby dohovor nebol ďalej zneužívaný v predvolebnej kampani“.

„Vnímam a počujem hlas ľudí, ktorí nesúhlasia s Istanbulským dohovorom, a opakujem, že nebudem stáť v ceste vôli väčšiny parlamentu v oblasti jeho ratifikácie,“ povedala v reakcii prezidentka. Výzvy smerujúce na ňu preto považuje v tejto chvíli za klopanie na otvorené dvere. „Opakujem, že budem rešpektovať rozhodnutie NR SR, keď rozhodne o súhlase alebo nesúhlase s ratifikáciou Istanbulského dohovoru v súlade s ústavou, ktorou sme všetci viazaní.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite