Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po odpovediach expertov Europolu Kočner „spľasol“, tvrdí Kušnírová

.tomáš Madleňák .slovensko

Hlavné pojednávanie vo veci vraždy Jána Kuciaka bude pokračovať až v marci. V deviaty deň vypovedali experti slovenskej polície aj Europolu, ktorí dešifrovali komunikáciu cez aplikáciu Threema. Samotná komunikácia sa bude zrejme čítať až o mesiac pol.

Po odpovediach expertov Europolu Kočner „spľasol“, tvrdí Kušnírová Boris Németh Marian Kočner sa radí so svojim právnikom Marekom Parom.

pojednávanie s obžalovanými z vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej je pre február ukončené. V deviaty deň pojednávania vypovedali experti slovenskej polície a Europolu, ktorým sa podarilo z mobilov Mariana Kočnera dostať obsah správ cez aplikáciu Threema. Ako dôkaz boli pripustené mobilné telefóny Mariana Kočnera aj Aleny Zsuzsovej. Kočner je v procese obžalovaný z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a Zsuzsová je obžalovaná, že túto vraždu sprostredkovala.

Prokurátor žiadal počas výpovedí expertov vylúčiť verejnosť, čomu sú vyhovel. Experti totiž hovorili o tom, ako sa technicky dostali k obsahu komunikácie v aplikácii Threema.

Dnešné súdne pojednávanie je ukončené. Ďakujeme, že ste s nami boli počas prvých deviatich dní súdu s obžalovanými z vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Správy priamo zo súdnej siene vám budeme prinášať opäť v marci!

18:46 Súd odročuje hlavné pojednávanie s obžalovanými z vraždy Jána Kuciaka. Ďalšie dni pojednávania sú: 18. a 19. marca, 15. a 16. apríla, 29. a 30. apríla, každý deň od 9:00 v Pezinku. O návrhoch obžaloby aj obhajoby súd rozhodne až v marci.

18:41 Marian Kočner hovorí, že nemá problém podrobiť sa psychologickému a psychiatrickému vyšetreniu, nesmie ho však vyšetrovať psychológ Heretik a nikto z jeho spolupracovníkov v jeho firme, ani doktor Kešický, ani nikto z ústavu Forensic.

Daniel Lipšic hovorí, že Marian Kočner týmto vylúčil jediné dva znalecké ústavy na Slovensku, ktoré sa venujú forenznej psychiatrii.

Súd odročuje hlavné pojednávanie s obžalovanými s vraždy Jána Kuciaka, ďalšie dni pojednávania sú: 18. a 19. marca, 15. a 16. apríla, 29 30 apríla, každý deň od 9:00 v Pezinku. O návrhoch obžaloby aj obhajoby rozhodne až v marci.

18:25 Technici počas prestávky zo súdnej siene vypratávajú techniku, predlžovačky, premietačku. Je zjavné, že dnes sa už Threema čítať nebude.

18:23 Senát sa po včerajšej porade rozhodol, že psychologické a psychiatrické znalecké posudky Mariana Kočnera sú nedostatočné. Potrebuje ich pre posúdenie prípadného trestu pre obžalovaného.

Tieto posudky sa čítali v utorok, ale neboli dostatočné, pretože Marian Kočner sa odmietol podrobiť vyšetreniu psychológom Antonom Heretikom. Predsedníčka senátu sa Mariana Kočnera pýta, u koho ďalšieho odmieta podrobiť sa vyšetreniu. Má to povedať teraz. Jeho zástupca Marek Para chce predložiť súdu zoznam expertov, u ktorých by bol Kočner ochotný sa podrobiť vyšetreniu. Predsedníčka senátu ho ale zahriakla, že má povedať iba to, koho vylučuje, nie predkladať si vlastný zoznam vyhovujúcich osôb. 

Marian Kočner hovorí, že nie je ochotný dať sa vyšetriť u Heretika alebo kohokoľvek, kto s Heretikom pracuje v jednom ústave. Chcel by doplniť ešte niekoľko mien psychológov a psychiatrov, ktorých odmieta, žiada si čas do pondelka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite