Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Remišová podáva trestné oznámenie pre výstavbu Národného štadióna

.redakcia .slovensko

Nezaradená poslankyňa Národnej rady Veronika Remišová podáva trestné oznámenie v súvislosti s výstavbou Národného futbalového štadióna. Robí tak pre podozrenia zo spáchania trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa, ktoré sa týka podpisovania dodatkov a zmluvy o budúcej kúpnej zmluve.

Remišová podáva trestné oznámenie pre výstavbu Národného štadióna SITA/Branislav Bibel Veronika Remišová.

ministerku školstva Martinu Lubyovú (SNS) zároveň vyzvala, aby žiadny dodatok tesne pred voľbami nepodpisovala.

Remišová má tiež podľa svojich slov už vyzbieraný dostatok podpisov na zvolanie mimoriadneho parlamentného školského výboru. Od ministerky chce, aby na výbore zverejnila všetky dokumenty týkajúce sa podpisu dodatkov.

Podľa poslankyne sa zmluvou výrazne menili podmienky odkúpenia štadióna tak, že mohol byť výrazne znevýhodnený verejný záujem. „Takisto budem žiadať, aby príslušné orgány preskúmali, či v súvislosti s podpisovaním dodatkov za ministra SNS nedošlo k porušeniu zákona tým, že ministerstvo uzatváralo zmluvy napriek tomu, že podľa zákona na to nemalo právomoci,“ doplnila na stredajšej tlačovej konferencii.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite