Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vážne pochybenia na bratislavskom magistráte: Vallo podáva trestné oznámenie

.redakcia .slovensko

Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) vykonal v uplynulom roku kontrolu účtovných závierok hlavného mesta.

Vážne pochybenia na bratislavskom magistráte: Vallo podáva trestné oznámenie SITA/Martin Medňanský K pochybeniam malo prísť počas toho, ako bol primátor Ivo Nesrovnal.

kontrola rovnako zistila, že v rokoch 2016 – 2018 mesto odpísalo pohľadávky za asi 4,5 milióna eur, pričom tento odpis pohľadávok sa realizoval bez presne stanovených podmienok a bez predchádzajúceho schválenia mestským zastupiteľstvom. Navyše účtovné doklady na odpis pohľadávok neboli vystavené v súlade so zákonom o účtovníctve.

„Vzhľadom na závažnosť výsledkov kontroly bude vo veci podané trestné oznámenie, o čom nás informoval aj NKÚ. Zrejme najzávažnejšie zistenia vyplývajúce z kontroly NKÚ sa týkali správnosti a úplnosti vykazovania pohľadávok, ich vymáhania a odpisovania. Ide predovšetkým o pohľadávky za prenájom mestského majetku, bytov, nebytových priestorov a pozemkov,“ povedal primátor.

Kontrola NKÚ podľa jeho slov preukázala, že hlavné mesto v kontrolovanom období rokov 2016 – 2018 nevykonávalo analýzu pohľadávok.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite