Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výsledky testovania piatakov potvrdili veľké regionálne rozdiely

.redakcia .slovensko

Výsledky testovania piatakov opäť potvrdili veľké regionálne rozdiely vo vedomostiach žiakov. Vyplýva to z výsledkov Testovania 5-2019, ktorého výsledky zverejnilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Výsledky testovania piatakov potvrdili veľké regionálne rozdiely SITA/Ivan Kopčáni

test z matematiky písalo celkovo 48 570 žiakov. Priemerná úspešnosť žiakov bola 63,4 percenta. „Najjednoduchšie boli pre žiakov úlohy z tematického okruhu čísla, premenná a počtové výkony s číslami, naopak, najobťažnejšie boli úlohy z kombinatoriky, pravdepodobnosti a štatistiky. Problémy mali žiaci pri riešení slovnej úlohy na finančnú gramotnosť a aj s úlohou s reálnym kontextom z geometrie,“ skonštatoval rezort školstva.

Najúspešnejší žiaci v piatackom testovaní z matematiky boli v Bratislavskom kraji, keď dosiahli priemernú úspešnosť 73,1 percenta. Naopak, v matematike sa najmenej darilo žiakom v Košickom kraji, ich priemerný výsledok dosiahol 55,5 percenta. 

Významne lepšie výsledky z matematiky v porovnaní s národným priemerom dosiahli okresy Bratislava I a Bratislava III. Výsledky významne horšie ako národný priemer dosiahli okresy Poltár, Trebišov, Rožňava, Rimavská Sobota, Revúca a Gelnica.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite