Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bos sýkorovcov Borbély žiada o podmienečné prepustenie

.redakcia .slovensko

František Borbély, považovaný za jedného z posledných troch žijúcich bosov bratislavskej skupiny sýkorovcov, ktorý si odpykáva sedemročný trest odňatia slobody, sa pokúša dostať na slobodu.

Bos sýkorovcov Borbély žiada o podmienečné prepustenie Jozef Habočík/SITA

„žiadosť odsúdeného o podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody bola Okresnému súdu Trnava doručená v januári 2020. V súčasnosti sa spis nachádza u sudcu na nariadenie termínu verejného zasadnutia,“ uviedla v pondelok na otázku TASR hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová.

Borbély uzavrel v decembri 2015 na Okresnom súde (OS) Bratislava II dohodu o vine a treste v kauze výbuchu auta z júna 2009. Na základe uzavretej dohody si začal Borbély odpykávať sedemročný trest odňatia slobody v ústave so stredným stupňom stráženia. 

Súd mu uložil ešte trojročný ochranný dohľad. Išlo o prípad, keď v júni 2009 explodoval Mercedes G, ktorý patril Miroslavovi Abrahámovi s prezývkou Floxňa z bratislavskej skupiny piťovcov, a za ktorým stál Borbély.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite