Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Piataci sa podľa celoslovenského testovania zlepšujú

.redakcia .slovensko

Výsledky celoslovenského testovania žiakov 5. ročníka základných škôl, ktoré sa uskutočňuje už tretí rok, sú v tomto školskom roku najlepšie a možno ich považovať za úspech. Zhodnotilo to Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktoré zverejnilo v pondelok výsledky testovania piatakov.

Piataci sa podľa celoslovenského testovania zlepšujú Tomáš Somr/SITA

priemerná úspešnosť v teste z matematiky dosiahla 63,4-percentnú úroveň oproti roku 2018, keď zostala pod hranicou 60 percent (konkrétne na úrovni 59,3 percenta). V slovenskom jazyku a literatúre si piataci polepšili ešte viac, pretože v porovnaní s predchádzajúcim testovaním poskočili z 58,4-percentnej priemernej úspešnosti na 64,8 percenta. Rozdiely dosiahnutých výsledkov v jednotlivých predmetoch sú minimálne.

„K celkovému zlepšeniu výsledkov piatakov v Testovaní 5-2019 prispeli mnohé kroky rezortu školstva, jeho priamo riadených organizácií i Štátnej školskej inšpekcie zamerané na zlepšovanie úrovne čitateľskej, prírodovednej a matematickej gramotnosti,“ uviedol rezort školstva.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite