Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Míting ĽSNS v Trnave skončil bitkou. Napadli aj politikov PS/Spolu

.martina Bednárová .slovensko

V Trnave sa stretli prívrženci strany ĽSNS. Míting nedopadol najlepšie – podľa videí a očitých svedkov boli, zväčša mladí muži, agresívni, fyzicky napádali ľudí. Ide zatiaľ o najagresívnejšie stretnutie podporovateľov extrémistickej strany.

Míting ĽSNS v Trnave skončil bitkou. Napadli aj politikov PS/Spolu SITA/Pavol Machovič V Trnave rečnili členovia strany ĽSNS. Medzi nimi Marian Kotleba i Milan Mazurek - súdom uznaný extrémista.

v Trnave sa konal zatiaľ najagresívnejší míting prívržencov strany Mariana Kotlebu. 

Videá a fotky, ktoré kolujú po sociálnych sieťach, dokazujú, že mladí muži boli vulgárni, fyzicky napádali okolostojacich, zamaskovaní vyvolávali roztržky. 

„Došli k nám, že nech im dáme transparenty. Bolo zjavné, že sa chcú pobiť. Ja som im ho nechcel dať, vytrhli ho kolegyni,“ opisuje situáciu člen predsedníctva PS/Spolu Pavel Sibyla s tým, že potom došlo aj k fyzickému útoku. 

„Dostal som jednu ranu do hlavy, kolega do zubov, napadli aj jedného okoloidúceho mladého človeka, ktorému po rane tiekla krv z nosa,“ povedal Sibyla s tým, že potom útočníci odišli. Nikto sa podľa neho vážnejšie nezranil, trestné oznámenie zatiaľ nezvažujú. Útočníci mali tváre zahalené rúškami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite