Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Týždeň v kampani: Baba z Nových Zámkov môže poslať Danka do politického dôchodku

.martin Vančo .slovensko

Dankova zlá kampaň dostala ďalší úder, Fico už nedokáže nastoľovať témy a Kiska má podľa TIS menej transparentnú kampaň ako Kotleba. Vybrali a okomentovali sme najdôležitejšie momenty z kampane za uplynulý týždeň.

Týždeň v kampani: Baba z Nových Zámkov môže poslať Danka do politického dôchodku SITA/Ministerstvo obrany SR

posledný klinec do Dankovej politickej rakvy

Andrej Danko mal zlý týždeň. V nedeľu vyšiel prieskum od Focusu a jeho strana s 5,2 % sa už len tak-tak stále virtuálne drží v parlamente. V stredu mu nepomohli ani modlitby, pretože médiá v čase jeho pobytu vo Fatime zverejnili audionahrávky jeho lascívneho rozhovoru s „babou z Nových Zámkov“ a pribili tým možno posledný klinec do jeho krátkej politickej kariéry.     

SNS, na rozdiel od posledných parlamentných volieb, nerobí žiadnu terénnu kampaň. Za všetko hovorí Beblavého anekdota, v ktorej opisuje, ako sa Danko sťažoval moderátorovi po diskusii, že nerobí kampaň, pretože všade, kam príde, mu len nadávajú.    

Danko sa pred voľbami spolieha na billboardy a mediálne výstupy. Oboje však robí veľmi zle. 

Billboardy sú graficky chabé, kompozične nevyvážené a Danko na nich vyzerá, akoby práve z gauča dvoril Zsuzovej. Transparency International upozornila, že SNS v utorok a stredu masovo nakupovala billboardy a za celý týždeň minula na kampaň viac ako 200-tis. eur. To sú dve tretiny z celého jej doterajšieho rozpočtu.

Z každého Dankovho mediálneho výstupu je cítiť ukrivdenosť a utrápenosť. Ak to voliči znova hodia SNS-ke, tak to bude buď z ľútosti, alebo z obdivuhodnej lojality. 

Na Dankovej kauze je zaujímavé aj to, ako razantne sa ho zastal Robert Fico. Prečo to urobil? Možno preto, že Danko je jediný, ktorý ešte deklaruje, že je so Smerom ochotný vládnuť. Ale môže to mať aj iné vysvetlenie. Nevieme, čo všetko sa ešte nájde v Kočnerovej knižnici, ale Fico to zrejme aspoň tuší.   

poslanec Fico vyzval Kisku na duel o migrantoch

Andrej Kiska povedal v relácii Na telo, že Slovensko je dostatočne moderná a bohatá krajina na to, aby sme v prípade potreby prijali niekoľko stoviek alebo tisícov utečencov. Smer toto vyjadrenie účelovo vystrihol a nahral video, v ktorom Fico vyzýva Kisku na diskusiu o migrácii.

V prvom rade si musíme neustále pripomínať, že je rozdiel medzi utečencami, ktorí sú v ohrození života, a pracovnými migrantmi. A v tom spočíva manipulácia kampane Smeru. Toho Smeru, ktorý musel uvoľňovať legislatívu, aby sme mohli prijímať zahraničných pracovných migrantov do nitrianskeho Jaguara. 

Začína to už pripomínať konšpirácie o úžerníkoch a scientológoch. Ani v prezidentskom súboji to Ficovi nevyšlo a to bola ešte doba pred vraždou mladého novinára a jeho snúbenice.

Kiska zareagoval ukážkovo. Prijal síce pozvanie do debaty, ale odkázal mu, že už nie je jednotka na kandidátke a najskôr bude preto diskutovať s Pellegrinim. A navrhol mu aj vlastné témy na diskusiu, vrátane spomínanej vraždy a viacerých káuz Smeru. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite