Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kalavská: Zdravotníctvo je starý tanker, nie krásna luxusná výletná loď

.redakcia .slovensko

V stredu na konferencii tieňových ministrov zdravotníctva s názvom Stratégia rozvoja slovenského zdravotníctva pre roky 2020 až 2024 povedala, že slovenské zdravotníctvo „nie je krásna luxusná výletná loď, s ktorou sa dá vyraziť do Karibiku“.

Kalavská: Zdravotníctvo je starý tanker, nie krásna luxusná výletná loď SITA/Jana Birošová Bývalá ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

„je to polorozpadávajúci sa tanker. Máte nejaký status quo a v tej realite, ktorá v súčasnosti existuje, sa musíte pokúsiť nájsť najlepšie riešenie. Nie ideálne, najlepšie. Pri súčasnom stave financií, personálu, demografickej krivky, chorobnosti, zvyklostí, aké má slovenský národ, musíte brať do úvahy, čo existuje, a z tohto urobiť najlepšie možné riešenie,“ komentovala s dôvetkom, že rozhodovania sú vždy o kompromisoch, ktoré je človek schopný urobiť za cenu vyššieho dobra.

Prítomných diskutujúcich vyzvala, aby mali nielen víziu, ale aj odvahu robiť zmeny. „Bohužiaľ, bola som svedkom toho, že Slovensko nemá odvahu robiť zmeny.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite