Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sudkyňa zvažuje pre Kotlebu prísnejšiu kvalifikáciu, hrozí mu osem rokov väzenia

.redakcia .slovensko

Sudkyňa Ružena Sabová zvažuje, že bude odovzdanie sporných šekov Marianom Kotlebom posudzovať prísnejšie. Kotleba požiadal o odročenie pojednávania.

Sudkyňa zvažuje pre Kotlebu prísnejšiu kvalifikáciu, hrozí mu osem rokov väzenia SITA/Peter Rusko Kotleba požiadal o odročenie pojednávania. Hrozí mu väzenie.

nie ako prejavovanie sympatií k hnutiam smerujúcim k potláčaniu základných práv a slobôd, ale ako založenie, podporu a propagáciu hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd. Takto by v prípade preukázania viny mohol Kotleba dostať prísnejší trest. Sabová to oznámila na stredajšom pojednávaní. Kotleba preto požiadal o odročenie. Pojednávanie bude teda 4. a 5. marca.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Tomáš Honz obžaloval Kotlebu z prejavovania sympatií k hnutiam smerujúcim k potláčaniu základných práv a slobôd, kde mu hrozí najprísnejší trest v podobe trojročného väzenia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite