Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Andrej Danko odcestoval na oficiálnu návštevu Portugalska

.redakcia .slovensko

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko v nedeľu popoludní odcestoval na trojdňovú oficiálnu návštevu Portugalska. Počas nej sa stretne s predsedom Republikového zhromaždenia Portugalska Eduardom Ferrom Rodriguesom a navštívi aj mariánske pútnické miesto Fatima.

Andrej Danko odcestoval na oficiálnu návštevu Portugalska Alexandra Čunderlíková/SITA

cieľom cesty je podľa šéfa tlačového odboru kancelárie predsedu slovenského parlamentu Tomáša Kostelníka rozvíjanie ekonomickej spolupráce a posilňovanie obojstranného rozvoja v oblasti vedy, kultúry a školstva. Na začiatku tohto školského roka otvorili v Lisabone Prvú slovenskú školu v Portugalsku.

„Vzťahy s Portugalskom sú vyvážené a majú potenciál rásť. Aj touto cestou by som chcel potvrdiť záujem SR viesť konštruktívny dialóg o európskej agende. Vzhľadom na vývoj v Európe a vo svete by sme mali dbať na spoluprácu s národnými parlamentmi tak, aby sme prípadným náročným výzvam mohli čeliť spoločne,“ povedal pred cestou Danko.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite