Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Týždeň v kampani: Aktivisti kazia kampaň kotlebovcom, PS/Spolu z toho profituje

.martin Vančo .slovensko

Smer mal programovú konferenciu bez programu, PS/Spolu protestuje, Matovič si spravil výlet do Cannes. Vybrali a okomentovali sme najdôležitejšie momenty z kampane za uplynulý týždeň.

Týždeň v kampani: Aktivisti kazia kampaň kotlebovcom, PS/Spolu z toho profituje FB/MichalTruban Protest proti kotlebovcom v Bytči

programová konferencia bez programu

Cez víkend si Smer urobil programovú konferenciu. Peter Pellegrini a Robert Fico na nej niekoľkokrát spochybnili program opozičných strán, najmä SaSky. Tvrdia, že je nereálne mať 1144 opatrení (to má v programe SaS), pretože toľko sa za štyri roky vraj nedá stihnúť zrealizovať. Úžasná logika, ktorou ospravedlňujú, prečo žiadny vlastný program nemajú. Vlastne majú. 

Zistili sme, že preferenčne najsilnejšia politická strana ide do volieb s 3 (slovom troma) bodmi. 13. dôchodok a 13. príspevok na deti je obyčajný barter pre voličov – vy nám dáte hlas, my vám dáme peniaze. 

Tretím bodom programu je školné 55-tis. pre absolventov medicíny, ak po škole neostanú pracovať aspoň desať rokov v slovenských nemocniciach. Fico sa bráni pojmu školné, ale nijak inak sa to nazvať nedá. V skutočnosti liek na odliv absolventov už vo svete dávno vymysleli. Je ním pracovná imigrácia. Ak k nám chodia Srbi a Ukrajinci pracovať do fabrík, prečo by nemohli aj do nemocníc?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite