Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia nevyvodí zodpovednosť voči vyšetrovateľovi, ktorý sledoval Kuciaka

.redakcia .slovensko

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave nevidí zákonný dôvod na vyvodenie zodpovednosti voči vyšetrovateľovi Štefanovi Mlynarčíkovi. S tým záverom sa zatiaľ stotožňuje aj prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský.

Polícia nevyvodí zodpovednosť voči vyšetrovateľovi, ktorý sledoval Kuciaka SITA/Branislav Bibel Štefan Mlynarčík (vľavo) a Miroslav Kriak sledovali Jána Kuciaka. Mysleli si, že robia službu SIS.

Mlynarčík v stredu pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku uviedol, že sa podieľal na sledovaní novinárov vrátane neskôr zavraždeného Jána Kuciaka.

„Keďže príslušník PZ vystupuje v tomto prípade ako svedok, nebol žiadny zákonný dôvod vyvodzovať voči nemu akékoľvek opatrenia,“ uvádza sa v stanovisku polície. Dodávajú, že skutok, ktorý je predmetom vyšetrovania NAKA (sledovanie novinárov, pozn. TASR), sa stal v období, keď dotknutý policajt ešte nebol príslušníkom Policajného zboru. Za sledovanie a lustrácie novinárov nebol doposiaľ nikto obvinený.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite