Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lipšic tvrdí, že Bödör musí byť trestne stíhaný za krivú prísahu

.redakcia .slovensko

Právny zástupca poškodených Kuciakovcov Daniel Lipšic je presvedčený o tom, že nitriansky podnikateľ Norbert Bödör musí byť trestne stíhaný za krivú prísahu. Reagoval tak na Bödörovu pondelkovú výpoveď pred senátom Špecializovaného trestného súdu.

Lipšic tvrdí, že Bödör musí byť trestne stíhaný za krivú prísahu SITA/Branislav Bibel

ten odmieta, že mal informácie z vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa Lipšica podnikateľ krivo vypovedal.

„Je evidentné, že vypovedal v úplnom rozpore s jeho komunikáciou s Marianom Kočnerom. V princípe na každú jednu otázku odpovedal, že to tak nebolo alebo si na to nespomína. Komunikácia je jednoznačná, bola dlhodobá a musím povedať, že je verifikovaná ďalšími dôkazmi,“ uviedol pred novinármi Lipšic s tým, že ak má ktokoľvek pocit, vrátane Bödöra, že príde na súd a bude vytrvalo klamať, musí niesť trestnú zodpovednosť za krivú prísahu.

„Toto je, dá sa povedať, bežný postup, robí sa to už roky,“ reagoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry na možnosť trestného stíhania za krivú výpoveď.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite