Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Michal Truban: Z premiérových slov padni komu padni sa mi dvíha žalúdok

.martina Bednárová .slovensko

Medzi voličmi panuje po prepustení Dobroslava Trnku nevôľa a nervozita, tvrdí Truban. Bugár hovorí, že prokuratúre nik rozkazovať nemôže.

Michal Truban: Z premiérových slov padni komu padni sa mi dvíha žalúdok SITA/Branislav Bibel

hosťami nedeľnej relácie O 5 minút 12 boli šéf Mosta-Híd Béla Bugár a líder koalície PS/Spolu Michal Truban. 

Béla Bugár v RTVS povedal, že ak by po vražde Jána Kuciaka odišli z vlády, nemuseli byť predčasné voľby a Smer s SNS mohli dovládnuť s podporou Kotlebu. „Vykrúcate sa ako had,“ povedal mu na to líder PS/Spolu Michal Truban, ktorý tvrdí, že ľudia z jeho koalície chodia na antifašistické protesty pri mítingoch ĽSNS. „Ľudia v osade v Richnave nemajú ani vodu, matka s dieťaťom tam skoro ráno čaká na kvapkajúcu vodu.“ 

Vláda podľa neho nedokázala previesť úspešné projekty mimovládok na celoslovenskú úroveň. Voliči sa podľa lídra PS/Spolu utiekajú k extrémistickým možnostiam preto, lebo sú sklamaní rozhodnutiami politikov. V kritickej situácii ich podľa neho sklamal Most-Híd, keď šiel do vlády so Smerom a zotrval v nej aj po vražde dvoch mladých ľudí. A práve táto frustrácia ženie ľudí k extrémom.

„Nerozumiem, čo sa stalo s pánom Bugárom. Horlivo bojoval proti Mečiarovej vláde, za čo mu patrí úcta, a teraz s podobnými ľuďmi vládne. Bugár z minulosti by toto nikdy nespravil?“ reagoval na Bugára Truban.

Michal Truban na protifašistickom stretnutí.SITA/PS/SPOLUMichal Truban na protifašistickom stretnutí.

Predseda Most-Híd tvrdí, že Kotleba nebude mať menej percent. „My sme prví začali fakticky riešiť rómsky problém. Na tom rastie extrém,“ hovorí Bugár. Menuje napríklad povinnú škôlku pre päťročné deti a zavedenie miestnych občianskych hliadok (MOPS), v ktorých slúžia Rómovia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite