Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočnerova sieť. Na dovolenke v Chorvátsku s ním bola okrem Tótha aj Tománková z Čistého dňa

.tomáš Madleňák .slovensko

Na inkriminovanej dovolenke podľa Tótha Kočner povedal, že keby odstránili nejakého novinára, bol by pokoj. V Chorvátsku s nimi bola aj spoluzakladateľka Čistého dňa Tománková. Tá neskôr zastupovala patológa, ktorý podozrivo obhliadal telo zavraždených Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Kočnerova sieť. Na dovolenke v Chorvátsku s ním bola okrem Tótha aj Tománková z Čistého dňa OCCRP Záber z dovolenky v Chorvátsku, video točil pravdepodobne Peter Tóth. Zľava na zábere Zuzana Tománková, Karolína Kočnerová, Marian Kočner a manželka Petra Tótha.

vo veci úkladnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej je ako objednávateľ obžalovaný Marian Kočner.

V stredu proti nemu na Špecializovanom trestnom súde vypovedal jeho bývalý kamarát a spolupracovník Peter Tóth. Dosť podrobne hovoril aj o dovolenke v lete 2017. Na Kočnerovej jachte v Chorvátsku mali byť oni dvaja s manželkami. Marian Kočner sa ho počas jeho výpovede pýtal, kto ďalší s nimi na tejto dovolenke bol. 

„Váš pes Brenda, odpovedal mu Tóth. Na žiadne iné osoby si údajne nespomína. V dátach, ktoré získala medzinárodná sieť investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project a spolu s Investigatívnym centrom Jána Kuciaka ich poskytla slovenským médiám, sme však našli fotografie a krátke videá z tejto dovolenky. Je na nich aj Zuzana Tománková, spoluzakladateľka Čistého dňa.

Marian Kočner mal zjavne so Zuzanou Tománkovou nadštandardné vzťahy. V jej prospech sa snažil ovplyvňovať detskú ombudsmanku, keď kauza Čistý deň prepukla. Po vražde Tománková zastupovala aj patológa, ktorý za podozrivých okolností obhliadal telá Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. 

Tri krátke videá z dovolenky v Chorvátsku. 1. Karolína Kočnerová so psom Brendou. 2. Video z lode, ktorú šoféruje Marian Kočner a sedia v nej Zuzana Tománková, Karolína Kočnerová a manželka Petra Tótha. 3. Zuzana Tománková pózuje spolu s manželkou Petra Tótha.

pôvod videí

Videá pochádzajú z mobilného telefónu, ktorý polícia zaistila počas vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka. S vysokou pravdepodobnosťou ide o mobilný telefón Petra Tótha. V priečinku s fotkami a videami sa totiž nachádzajú jeho „selfies“, ale aj množstvo rodinných záberov.

Podľa Tóthovej výpovede mal Marian Kočner počas dovolenky v Chorvátsku vulgárne nadávať na novinárov, obzvlášť na Jána Kuciaka. Okrem toho podľa Tótha vyslovil nápad, že keby nejakého novinára „odstránili“, mal by pokoj.

„Ja som mu povedal, že nech neblázni. Mňa raz zbili a bol som hrdina. Keby niekoho zabil, urobí z neho martýra,“ vravel vraj Peter Tóth Marianovi Kočnerovi. Ten si však nedal povedať a oponoval, že v tom prípade by zabil ďalšieho a potom možno aj nejakého politika „a potom by sa všetci už zľakli“.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite