Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andrej Danko: Prepustenie Trnku je možno procesná finta alebo zlyhanie

.redakcia .slovensko

Prepustenie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku nebudí podľa predsedu NR SR z pohľadu občana dôveru v procesnú spôsobilosť, ale možno je to podľa neho na druhej strane operatívna taktika.

Andrej Danko: Prepustenie Trnku je možno procesná finta alebo zlyhanie SITA/Branislav Bibel Andrej Danko bol s Miroslavom Beblavým hosťom Sobotných dialógov.

šéf parlamentu verí, že polícia a prokuratúra vedia, čo robia. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

„Nikdy som si nedovolil hodnotiť prácu polície a prokuratúry. Možno to má svoje rácio, ktoré pochopíme o pol roka, možno je to procesná finta a možno je to aj zlyhanie niekoho,“ povedal Danko. Verí, že vyšetrovanie bude pokračovať a že veci, ktoré sa dajú vysvetliť, sa vysvetlia. Obáva sa však, že veci, ktoré odzneli, sa vysvetliť nedajú. „Najmä sa nedá vysvetliť, ako tak vysoký funkcionár má vo svojej kancelárii kameru,“ poznamenal Danko.

Predseda mimoparlamentnej strany Spolu Miroslav Beblavý v tejto súvislosti spochybňuje vyjadrenia premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) o tom, že na Slovensku nie je žiadna chránená osoba. V krajine je podľa neho „drvivá väčšina“ chránených ľudí a keby to tak nebolo, vo vyšetrovacej väzbe ich sedí viac.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite