Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čo ešte odhalí proces?

.tomáš Madleňák .slovensko .politika

Proces vo veci úkladnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa začal v pondelok 13. januára. Za tri dni sa už stihli spomenúť mená Fico, Počiatek, Kaliňák, Trnka, Bödör, ale aj Boris Kollár. Stopy vedú aj k Čistému dňu. Proces však pokračuje. Čo sa ešte dozvieme?

Čo ešte odhalí proces? BORIS NÉMETH 13. január 2020 Pezinok: Marian Kočner na súdnom procese vo veci objednania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

hlavné pojednávanie sa zameriava najmä na objasnenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry sa darí skladať príbeh, na začiatku ktorého stojí Marian Kočner. Spolu s tým sa však odhaľujú detaily, ktoré ukazujú, ako vyzerá unesený štát.

Priznal sa a vypovedal už človek, ktorý v osudný večer strieľal. Miroslav Marček opísal, ako on a jeho bratranec dostali objednávku od Zoltána Andruskóa. Ten už je vo veci právoplatne odsúdený a vypovedal tiež. Potvrdil, že objednávku mu zadala Alena Zsuzsová, ktorej ju zadal Marian Kočner. Tým si je vraj istý, lebo s Kočnerom cez Zsuzsovej mobil viackrát komunikoval v inej veci. Zháňal preňho bieleho koňa na likvidáciu dokumentácie súvisiacej s výstavbou komplexu Bonaparte.

Andruskó na súde tvrdil aj to, že Zsuzsová sa mu chválila vzťahom s Borisom Kollárom i Marianom Kočnerom. Hovorila mu aj o Kočnerových kontaktoch na políciu a politikov vrátane Fica, Kaliňáka, Glváča a Počiatka. Údajne mu spomínala obchody s Dobroslavom Trnkom. Keby vraj Kočner nemal tieto kontakty, vražda by sa nestala. Andruskó by sa nebál oznámiť to na polícii a Zsuzsová by už dávno sedela v base za inú vraždu.

Potom vypovedal bývalý novinár a agent SIS Peter Tóth. Potvrdil, že dal dokopy sledovací tím, ktorý zhotovil fotografie Jána Kuciaka. Rovnaké fotografie boli zadržané na USB kľúčoch Mariana Kočnera a Marček s Andruskóom ich identifikovali ako tie, ktoré im predložili pri objednávke vraždy. Sledovanie podľa Tótha platili Kočner a Norbert Bödör. Ten vraj pre toto komando zabezpečil aj lustrácie novinárov z polície. Tóth vypovedal aj o veciach, ktoré do prípadu zaťahujú predsedu Špecializovaného trestného súdu Michala Trubana a sudcu Ústavného súdu Mojmíra Mamojku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite