Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fiačan preverí, či je dôvod disciplinárne stíhať Mamojku

.redakcia .slovensko

Predseda Ústavného súdu (ÚS) SR Ivan Fiačan vykoná všetky úkony potrebné k prevereniu, či existujú dostatočné dôvody na disciplinárne stíhanie ústavného sudcu Mojmíra Mamojku, a podľa toho bude ďalej postupovať.

Fiačan preverí, či je dôvod disciplinárne stíhať Mamojku Diana Černáková/SITA Ústavný sudca Mojmír Mamojka je bývalým poslancom Smeru. Do funkcie ústavného sudcu ho menoval ešte Andrej Kiska po dohode s vtedajším premiérom Robertom Ficom.

informovala o tom hovorkyňa ÚS Martina Ferencová v súvislosti s výpoveďou Petra Tótha na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka.

Tóth na súde vyhlásil, že obžalovaný Marian Kočner v snahe dostať sa z väzby žiadal pomoc aj od Mamojku. Ústavný sudca to odmieta a tvrdí, že za ním nikto nebol a nikto ho neovplyvňoval.

Šéf ÚS podľa hovorkyne vníma medializované informácie týkajúce sa sudcu Mamojku. „Predseda ÚS vykoná všetky úkony potrebné k prevereniu, či existujú dostatočné dôvody na disciplinárne stíhanie sudcu, a podľa toho bude ďalej postupovať. V súlade s paragrafom 54 odsek 1 Spravovacieho a rokovacieho poriadku ÚS SR predseda ÚS v prvom rade požiada dotknutého sudcu, aby sa k týmto skutočnostiam písomne vyjadril,“ uviedla Ferencová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite