Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Minister spravodlivosti podal návrh na pozastavenie funkcie dvoch sudkýň

.redakcia .slovensko

Minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) podal návrh na dočasné pozastavenie funkcie sudkyne Okresného súdu Bratislava V Zuzany Maruniakovej a sudkyne Okresného súdu Bratislava I Denisy Cvikovej.

Minister spravodlivosti podal návrh na pozastavenie funkcie dvoch sudkýň Alexandra Čunderlíková/SITA

informovala o tom hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti SR Zuzana Drobová. Návrhy boli podľa nej podané z dôvodu, že u oboch sudkýň existujú dôvodné pochybnosti o tom, či spĺňajú predpoklady sudcovskej spôsobilosti, v dôsledku čoho môže byť vážne ohrozená dôveryhodnosť súdnictva alebo jeho dobrá povesť.

Minister hovorí, že rezort pod jeho vedením tak vykonal ďalšie opatrenie voči jednotlivcom, ktorí naštrbili dôveru občanov v nezávislé súdnictvo a spravodlivosť. 

„Verím, že vďaka tomuto ďalšiemu kroku sa opäť posilní dôvera verejnosti v justíciu a sudcovský stav, pretože na podklade zlyhania jednotlivcov sa nedá opomenúť výkon funkcie ostatných čestných a poctivých sudcov,“ uviedol Gál.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite