Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa prezidentky je správa o zadržaní Trnku prelomová

.redakcia .slovensko

Prezidentka Zuzana Čaputová si myslí, že správa o zadržaní bývalého generálneho prokurátora je pre spravodlivosť Slovenska prelomová, premiér tvrdí, že to dokazuje, že neexistujú chránené osoby. Na zadržanie Trnku reagujú aj opoziční politici.

Podľa prezidentky je správa o zadržaní Trnku prelomová Branislav Bibel/SITA

zadržanie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku vyvolalo reakcie parlamentných aj mimoparlamentných opozičných strán, premiéra aj prezidentky. 

Podľa Zuzany Čaputovej je úlohou prokuratúry, súdov a polície aj naďalej vysporiadať sa s tými z vlastných radov, ktorých kredit vyvoláva pochybnosti verejnosti a znižuje autoritu a dôveryhodnosť týchto inštitúcií. Správa o Trnkovom zadržaní je podľa nej prelomová. „Platilo by to tiež o hociktorom inom štáte, kde by sa šéf prokuratúry ocitol za mrežami a čelil by rozhodovaniu o väzobnom stíhaní za trestnú činnosť, “ tvrdí prezidentka. 

„Aby mohol nastať v našej justícii skutočne očistný proces, potrebujeme poznať pravdu a tú sa, verím, dozvieme v spravodlivom procese s pánom Trnkom aj so všetkými ďalšími, ktorí sa s ním na zneužívaní spravodlivosti podieľali,“ píše prezidentka ďalej.

neexistujú chránené osoby

Podľa premiéra Petra Pellegriniho Trnkovo zadržanie ukazuje, že dnes neexistujú nijaké chránené osoby, voči ktorým by orgány činné v trestnom konaní nemohli zasiahnuť, pokiaľ majú podozrenia z porušenia zákona.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite