Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V pondelok sa začína hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára J. Kuciaka

.redakcia .slovensko

Okrem vraždy Kuciaka a Kušnírovej stojí obžaloba aj na vražde podnikateľa z Kolárova Petra Molnára, ktorého mali zavraždiť dvaja z obvinených v roku 2016 pri neúspešnom pokuse o lúpež.

V pondelok sa začína hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára J. Kuciaka Petr David Josek/AP/SITA 19. december 2019 Pezinok: Z vraždy Jána Kuciaka sú obvinení Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Podľa obžaloby si Marian K. objednal vraždu novinára u Aleny Zs. ako pomstu za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku otvorí v pondelok (13. 1.) hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Na januárové pojednávacie dni je akreditovaných viac ako sto novinárov zo Slovenska a zahraničia. Z toho dôvodu sa bude pojednávať v budove Justičnej akadémie a nie v budove samotného súdu.

Predsedníčka senátu Ružena Sabová už na predbežnom prejednaní obžaloby v decembri avizovala, že bude vyžadovať na súde prítomnosť všetkých obvinených. Na pojednávanie plánujú chodiť pravidelne aj poškodení rodičia Jána Kuciaka a matka Martiny Kušnírovej Zlatica.

Otvorenie hlavného pojednávania prichádza potom, čo iný senát odobril koncom minulého roka modifikovanú dohodu o vine a treste medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a Zoltánom Andruskóom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite