Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo spravodlivosti malo podľa Pellegriniho konať skôr

.redakcia .slovensko

Predseda vlády Peter Pellegrini vyčítal nízku dôveru v súdnictvo aj rezortu spravodlivosti, sám podľa svojich slov rozviazal ruky súdom a prokurátorom a ostáva verný zásade „padni komu padni“. Z povolebnej spolupráce opätovne vylúčil iba opozičnú ĽSNS.

Ministerstvo spravodlivosti malo podľa Pellegriniho konať skôr Jana Birošová/SITA

za nízku dôveryhodnosť v súdnictvo na Slovensku môže aj ministerstvo spravodlivosti, ktoré malo konať skôr. Pellegrini to povedal v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Z povolebnej spolupráce opätovne vylúčil iba opozičnú ĽSNS. Zostrelenie ukrajinského lietadla Iránom odsúdil a vyjadril ľútosť nad touto tragédiou.

polícia má rozviazané ruky

„Tlak sa mohol vytvárať skôr,“ uviedol na margo konania ministerstva spravodlivosti po medializácii kauzy Threema a odobratia mobilov sudcom policajtmi. Rezort spravodlivosti sa podľa neho stále schováva za klišé o oddelení exekutívy od justície. 

Pellegrini zopakoval, že sa mali už v minulosti teatrálne vyzliecť z talára sudcovia, ktorí konajú protizákonne alebo majú na stole spisy staré 15 rokov či styky a vzťahy s podozrivými osobami. V súvislosti s medializáciou Threemy považuje premiér prepad dôveryhodnosti v súdnictvo za logický.

„Ja osobne som bol ten, ktorý inicioval stretnutie s generálnym prokurátorom a predsedníčkou Súdnej rady SR a prijali sme na sklonku roka ešte paragrafy, ktoré majú ešte viac rozviazať ruky súdom a prokurátorom a zakázať takýmto ľudom dočasne a niekedy trvale súdiť,“ uviedol Pellegrini.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite