Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner v motákoch veril v oslobodenie. Povedala mu to veštica, vyriešiť to mal RF

.redakcia .slovensko

Podľa zbierky motákov, ktoré Kočner písal vo väzbe po svojom zadržaní v kauze zmeniek, Kočner veril, že sa na slobodu dostane do dvoch mesiacov. Povedala mu to veštica, vyriešiť to mal RF.

Kočner v motákoch veril v oslobodenie. Povedala mu to veštica, vyriešiť to mal RF Branislav Bibel/SITA

motáky plné inštrukcií a šifrovaných odkazov písal Marian Kočner z väzby, v ktorej sa ocitol v júni 2018. Polícia ho vtedy zadržala v kauze zmeniek a súd ho vzal do väzby. Odkazy svojmu priateľovi Petrovi Tóthovi písal do septembra 2018, keď polícia zadržala podozrivých z vraždy Jána Kuciaka a Peter Tóth sa rozhodol zmeniť stranu. Motáky odovzdal polícii a stal sa dôležitým svedkom.

Za posielanie motákov je dnes Kočner obvinený z marenia spravodlivosti. Podľa Petra Tótha mu ich doručoval Kočnerov právnik Andrej Šabík, ten zatiaľ obvinený nebol. Denníku N sa podarilo získať kópie motákov, ktoré ukazujú, kde všade Kočner vkladal svoju nádej. 

najskôr Zsuzsová, potom Bödör

Podľa týchto odkazov v prvom rade chcel, aby sa Tóth spojil s Alenou Zsuzsovou. S jej telefónnym číslom mal cez aplikáciu Threema spárovať Kočnerov telefón a odovzdať jej odkaz. „Keď budete spárovaní, tak napíšeš nasledovné: ‚Ave ďakuje za dobré správy, všetko znáša pokojne a s rozvahou.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite