Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rok nádeje, rok pravdy

.michal Magušin .slovensko

Rok 2020 vieme na jeho začiatku smelo označiť za Rok nádeje. Zároveň už teraz vieme, že sa určite skončí ako Rok pravdy. V prvom rade to platí o našich osobných životoch, ktoré dokopy vytvárajú skladačku života spoločnosti.

Rok nádeje, rok pravdy

od toho, akí budeme čestní, odvážni, odhodlaní, vytrvalí, úprimní či spravodliví, ale aj od toho, aký vnútorný postoj dokážeme zaujať v časoch nášho vlastného utrpenia a nezdaru, závisí aj naše verejné účinkovanie.

To, aká časť národa dokázala poctivo reflektovať svoje vnútro a koľkým ľuďom sa podarilo úprimne nachádzať odpoveď na otázku, čo je dobro – naše osobné, našich detí a priateľov a nakoniec Slovenska a sveta – sa do istej miery ukáže 29. februára počas parlamentných volieb.

Každé voľby so sebou prinášajú nádej na zmenu k lepšiemu. Zároveň pred každými voľbami ukazuje pomyselný „barometer nádeje“ rôzne hodnoty. Ak si spomeniete na rok 2016, nádej v nich bola, no tlmená, i keď jednoznačne silnejšia než v roku 2012. Krátko po oznámení volebných výsledkov a po prekvapivo silných ziskoch SaS aj OĽaNO nádej vzplanula naplno, aby vzápätí, po zrade strany Most-Híd a časti Siete, táto nádej ľahla popolom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite