Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka žiada predstaviteľov cirkví, aby zaujali postoj k nenávistnému jazyku

.redakcia .slovensko

Hľadanie a nachádzanie spoločného dobra je v poslednom čase veľmi sťažené nebezpečne sa rozmáhajúcim fenoménom, ktorým je jazyk nenávisti. Vo svojom príhovore to v piatok počas prijatia zástupcov cirkví a náboženských spoločností v Prezidentskom paláci v Bratislave uviedla Zuzana Čaputová.

Prezidentka žiada predstaviteľov cirkví, aby zaujali postoj k nenávistnému jazyku SITA/Branislav Bibel Prezidentka prijala predstaviteľov cirkví.

zároveň ich požiadala, aby voči nenávistnému jazyku zaujali spoločný, rozhodný, ale pokojný a odmietavý postoj.

Postavenie cirkví v spoločnosti si prezidentka podľa vlastných slov váži. „Vaším pôsobením pomáhate ľuďom zažiť skúsenosť s Bohom a poznávať ho. Je to nenahraditeľné poslanie,“ povedala prezidentka s tým, že náboženstvá a morálne sústavy vedú ľudí nielen k tomu, aby mali v úcte rodičov a milovali svoje deti, ale aby poskytovali pomoc aj iným a s vďakou ich prijímali. Rovnako vedú aj k univerzálnym hodnotám. Čaputová je presvedčená, že starostlivosťou o dušu je aj starostlivosť o spoločné dobro.

 Prezidentka doplnila, že samotné spájanie nestačí, dôležitý je cieľ spájania.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite