Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V roku 2021 by školy nemali mať problém s kapacitou

.redakcia .slovensko

V roku 2021, keď by mala začať platiť povinná predprimárna výchova pre päťročné deti, by nemal byť výrazný problém s kapacitou v materských školách. Dovtedy budú dobudované miesta v škôlkach z eurofondov, zohľadnená by mala byť aj možnosť dochádzky do susedných obcí či miest. Hovorí Martina Lubyová.

V roku 2021 by školy nemali mať problém s kapacitou SITA/Branislav Bibel Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová (SNS).

analýzou kapacít v materských školách sa zaoberal Inštitút vzdelávacej politiky. „Nedostatok miest v materských školách do roku 2021 výrazne nehrozí. V rámci eurofondových projektov sa v rámci dvoch operačných programov budujú škôlky a už momentálne je vybudovaných zhruba 10 000 miest, v rámci už existujúcich projektov bude ďalších 10 000 miest v horizonte dvoch rokov dobudovaných,“ priblížila pre TASR ministerka školstva. Rok 2021 bol zvolený ako horizont aj preto, že dovtedy štát v rámci financovania cez eurofondy dokáže vykryť chýbajúcu kapacitu na to, aby mohli byť všetky päťročné deti povinne zaškolené bez toho, aby vytlačili trojročné a štvorročné deti, a bez toho, aby obmedzili ich prijímanie do systému.

Lubyová tvrdí, že pri kapacite v materských školách si štát robí svoju domácu úlohu a rieši to.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite