Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súd neodmietol dohodu o vine a treste s mužom, ktorý bol pri vražde Ernesta Valka

.redakcia .slovensko

Senát Okresného súdu v Pezinku skúmal návrh dohody o vine a treste uzavretej medzi prokurátorom Generálnej prokuratúry SR a Jaroslavom Klinkom. Neodmietol ju a v januári bude hlasovať o jej schválení alebo neschválení.

Súd neodmietol dohodu o vine a treste s mužom, ktorý bol pri vražde Ernesta Valka Jozef Jakubčo/SITA

obvinený Jaroslav Klinka sa mal v dome advokáta Ernesta Valka v Limbachu zúčastniť lúpežného prepadnutia, ktoré skončilo právnikovou smrťou. Klinka je v prípade obvinený z lúpeže, za strelca označil Jozefa R. a polícii pomohl objasniť celý trestný čin.

„Senát OS Pezinok na dnešnom neverejnom zasadnutí preskúmal obsah návrhu dohody o vine a treste v zmysle paragrafu 331 odseku 1 Trestného poriadku, pričom rozhodol tak, že návrh GP SR súd neodmietol,“ objasnil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Na utorkovom neverejnom zasadnutí neboli prítomné procesné strany.

O schválení alebo neschválení návrhu dohody o vine a treste bude senát rozhodovať 31. januára 2020 na verejnom zasadnutí.

„Vyšetrovanie v tejto veci bolo rozsiahle a dôkladné.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite