Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ľuďom bez domova pomáhajú osláviť Vianoce rôzne organizácie

.redakcia .redakcia .slovensko

Ľudia bez domova sa tiež tešili na Štedrý večer, pripravovali si vianočnú večeru aj v limitovaných podmienkach ubytovní či vyhľadávali ponuky organizácií, ktoré im pomáhajú osláviť Vianoce.

Ľuďom bez domova pomáhajú osláviť Vianoce rôzne organizácie SITA//Branislav Bibel Ľudí bez domova prišla počas sviatkov obslúžiť aj prezidentka Zuzana Čaputová.

„My sme s našimi predajcami priamo na Štedrý deň, slávnostný obed pre nás organizuje zbor cirkvi bratskej a kazateľ Daniel Pastirčák,” priblížila pre TASR Nina Beňová z občianskeho združenia Proti prúdu, ktoré vydáva časopis Nota bene a realizuje rôzne aktivity pre ukončovanie bezdomovectva.

„V nocľahárni Depaul Slovensko majú ozdobený stromček, slávnostnú večeru a pripravujú pre ľudí bez domova aj malý darček či balíček,“ dodala. Najdôležitejšie však je podľa nej to, že v období Vianoc, na Prvý aj Druhý sviatok vianočný, je nocľaháreň otvorená aj cez deň, pretože ľudia v týchto dňoch skutočne nemajú kam ísť. „Zatvorené sú aj obchody, nákupné centrá a akékoľvek miesta, kde by sa mohli zohriať,“ vysvetlila.  

Niektorí ľudia bez domova si podľa nej šetria peniaze, aby mali pekný, slávnostnejší večer a obyvateľom ubytovní, ktorí sú osamelí, spoločnosť robí najčastejšie televízor a vianočné programy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite