Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Električky až do Dúbravky v Bratislave do konca roka nebudú premávať

.redakcia .slovensko

Električky do bratislavskej mestskej časti Dúbravka do konca roka nezačnú premávať. Na sociálnej sieti to oznámil primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Električky až do Dúbravky v Bratislave do konca roka nebudú premávať Branislav Bibel/SITA

dôvodom je naďalej nedoriešený spor o vstup na pozemky pod elektrickou stanicou – meniarňou Dolné Krčace, z ktorej je napájané trakčné vedenie pre električkovú trať. 

Električky od štvrtka (19. 12.) premávajú zatiaľ po časti zmodernizovanej Karlovesko-dúbravskej radiály iba po obratisko Kútiky v Karlovej Vsi.

Vallo vysvetľuje, že už koncom októbra mestu zástupca vlastníkov pôdy pod meniarňou Dolné Krčace Branislav Božek začal brániť vstupu k meniarni. Primátor deklaruje, že na tento prístup má samospráva zákonný nárok vyplývajúci zo zákona o dráhach. 

„Ten nám pred pár dňami potvrdil aj súd vydaním neodkladného opatrenia. Prístup do meniarne potrebujeme, pretože z nej je napájané trakčné vedenie električky a bez neho nedokážeme robiť technické skúšky a ani prevádzkovať električkovú trať do Dúbravky,“ vysvetlil primátor.

Vykonateľnosť neodkladného opatrenia súdu sa však podľa jeho slov zástupca vlastníkov snaží naďalej znemožniť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite