Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prvú etapu obnovy električkovej trati v Karlovej Vsi zhodnotil primátor pozitívne

.redakcia .slovensko

V Bratislave spustili vo štvrtok premávku električiek po časti zmodernizovanej Karlovesko-dúbravskej radiály. Električky jazdia zatiaľ iba po obratisko Kútiky v Karlovej Vsi.

Prvú etapu obnovy električkovej trati v Karlovej Vsi zhodnotil primátor pozitívne SITA/Alexandra Čunderlíková Primátor Bratislavy Matúš Vallo prisudzuje prvotné meškanie objektívnym prekážkam.

primátor hlavného mesta Matúš Vallo vyhlásil, že sa v rámci dokončenej I. etapy modernizácie trate nemá mesto za čo hanbiť. „Myslím si, že je to urobené v dobrej kvalite,“ povedal na štvrtkovom tlačovom brífingu.

„Prvé reakcie od ľudí máme, že je električka tichšia. To bola jedna zo základných vecí, ktoré sme chceli dosiahnuť,“ skonštatoval primátor s tým, že dobre sa cíti aj na nových električkových zastávkach. Počas doterajšej modernizácie trate boli vymenené koľajnice či trolejové vedenie. „Osadený bol nový mobiliár s USB portami na lavičkách. Väčšina trate bude pokrytá zeleným kobercom zo sukulentov, ktorý zníži hladinu hluku a zároveň bude tlmiť prehrievanie mesta,“ spresnil Vallo.

SITA/Alexandra Čunderlíková

Električky po obratisko Kútiky mesto spustilo aj napriek viacerým komplikáciám.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite